Ambiance cinema te Kleine Brogel (KB)!

Met foto's

Details van de activiteit

  • Peer
  • 26/02/2018
  • Hele dag

Contact event manager

1 2 3 4

Book your tickets

Thank you Kindly

Ambiance cinema te Kleine Brogel (KB)!

Peer

Hele dag
26/02/2018

000000

Ambiance cinema te Kleine Brogel (KB)!

Peer

Hele dag
26/02/2018

PRINT

 

Het is koud deze maandag 26 februari bij KB. Een koude om een tijger te laten brullen!

Nochtans lopen Geert, Commandant van de 10de Wing TAC, Scalle, NSO, tot voor kort, Barry, piloot van 349 Squadron, Sprinkler, piloot van 31 Squadron en Chipo, piloot van OCU Squadron, dwars door de Sierra zone om te beantwoorden aan de verzoeken van de radio, de televisie en de fotografische pers.

Het onderwerp van de dag zal op dinsdag 20 maart om 21.45 uur worden uitgezonden in de TV reeks “F-16”, geproduceerd door de Vlaamse zender VTM.

Meer dan een jaar werd er gefilmd, zowel in Kleine Brogel, een basis die haar deuren wagenwijd heeft geopend voor de camera’s, en op operationele locaties in het buitenland, zoals te Amari in Estland en Azraq in Jordanië. Het zijn geen acteurs, het zijn de piloten, crew-chief’s, monteurs en andere medewerkers die elk hun eigen rol spelen. Er worden geen omwegen gemaakt, iedereen kan zich vrijelijk uitdrukken met inachtneming van een zekere operationele vertrouwelijkheid.

Ze spreken over hun emoties die ze delen, hun angsten, de adrenaline die opwelt voor een actie, ze praten over de familie, de toekomst…..

Sommigen spreken met open gelaat, anderen niet, dat is een persoonlijke keuze.

Verbazingwekkende beelden, zowel op de grond als tijdens de vlucht, tonen hoe complex het nemen van beslissingen is tijdens een oorlogsmissie.

Het dagelijkse werk van de “mannen in de schaduw”, de technici van alle specialiteiten, die de F-16’s in perfecte conditie houden.

Opnames die je in de cockpit plaatsen, beelden die je de acrobatische evoluties van Gizmo laten volgen, de laatste vlucht bij de “jacht” van Shell en anderen die ervoor zorgen dat je G’s laat ervaren met Gladis en Tobi.

Er komen 5 afleveringen (alleen in het Nederlands), één per week, het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de Luchtcomponent en VTM, die overigens al producties heeft verwezenlijkt met Defensie, ondermeer de reeks Special Forces.

De uitzonderlijke productie “F-16” opent op een nieuwe manier het bijzondere universum van het militaire vliegwezen. Niet te missen, echt.

Tekst & foto’s: Serge Nemry